Η σχολική ζωή είναι μία σημαντικότατη περίοδος για την εκμάθηση και εφαρμογή υγιεινών συμπεριφορών. Tα σχολικά γεύματα ουσιαστικά αποτελούν τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ποιότητα και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται στο σχολείο έχουν τεράστια επίδραση στην υγεία και την ευζωία των παιδιών.
Το Σχολικό Εστιατόριο είναι ένα χώρος με ιδιαίτερη σημασία και λειτουργεί ως φορέας προαγωγής της υγείας, προωθώντας ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Η υγιεινή διατροφή των παιδιών έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της σχολικής επίδοσης και την ενδυνάμωση της θετικής εικόνας για το σχολείο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά (LFH ED) οφείλει να εξασφαλίζει τη συλλογική παροχή διατροφής και ποτών στους μαθητές που φιλοξενεί.
Η ώρα της σίτισης είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και αποτελεί μέρος της διαπαιδαγώγησης τους.
Οι Κανόνες Συμπεριφοράς στον χώρο του Εστιατορίου και της Καφετέριας πρέπει να τηρούνται από όλους τους μαθητές.
H οργάνωση των υπηρεσιών υπόκειται σε μια ετήσια εγκύκλιο που συντάσσεται με την εταιρεία παροχής σίτισης.
Η Εγκύκλιος απευθύνεται στους γονείς των μαθητών για την έγκυρη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους στην εγγραφή του παιδιού τους στην υπηρεσία σίτισης.
Για να δείτε τους κανόνες που αφορούν την σχολική σίτιση κάντε κλικ στο παρακάτω αρχείο
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Οι τιμές των μενού και των υπηρεσιών καθορίζονται για κάθε σχολικό έτος.
Τα μενού και οι υπηρεσίες καθορίζονται κάθε δίμηνο
Χώροι Σίτισης και Ωράρια Λειτουργίας
Τα προϊόντα διατροφής που πωλούνται στην καφετέρια προετοιμάζονται στο χώρο της καφετέριας.